Het familieverhaal van

COQUERET-BÉNARD

 Coqueret-Bénard levert de Brut Tradition aan City Champagne voor al onze flessen. Het is een Premier Cru Champagne uit de heuvels van de Champagne streek. Dit huis behoort tot de “Vignerons Indépendants”. Dit prestigieuze predicaat wordt gegeven aan onafhankelijke wijnmakers. Het zijn volledig zelfstandige producenten, die met hart en ziel hun product maken. Van de druif tot de fles wordt volledig zelfstandig en alles in eigen hand uitgevoerd. De 5 generaties liefde voor dit authentieke product is dan ook goed te proeven in je glas. Het is daarom niet verwonderlijk dat een  samenwerking tussen deze twee zelfstandige familiebedrijven met gelijke ambitie tot stand is gekomen. En jij kan van het resultaat genieten, door te proeven of als bijzonder cadeau weg te geven!

Brut Tradition

Het huis Coqueret-Bénard richt zich op het maken van champagne van hoge kwaliteit. Zij gebruiken hiervoor de beste druiven van hun 6 ha oude wijngaarden in een door Unesco aangemerkt beschermde ‘terroir’, grond. Daarnaast leggen zij hun flessen voor zeker 3 jaar in de kelder om te rijpen, terwijl de wet minstens 1,5 jaar voorschrijft. Hierdoor drink jij een zeer zachte bubbel met een mooie gelaagdheid in de smaak.

De samenstelling van deze Champagne is  70% chardonnay en 30% pinot noir druiven, wat een zachte, frisse en crunchy Champagne oplevert. De bubbel is zeer fijn of ‘très doux’, zoals de Fransen zeggen.

De vinificatie vanaf het persen van onze druiven vindt plaats bij de Société Vinicole de Bouzy, met gebruik van moderne middelen. Deze nauwe samenwerking stelt ons in staat al onze aandacht te richten op het maken van champagne van hoge kwaliteit, op basis van geduld en respect voor de traditionele methode die wereldwijd bekend is.” – Anne Dalle Coqueret

Love Story

Ons contact met dit huis is 15 jaar geleden gestart met Claude Coqueret & Michelle Bénard. Het huis Bénard was toen al vier generaties lang een zeer gerenommeerd en vooraanstaand Champagnehuis. Claude werkte net zo hard mee met Michelle om een fantastische Champagne te maken. Hun passie voor het product en elkaar, wilden ze tot uiting brengen op de fles. Zij kozen er dan ook voor om beide namen en familiewapens te combineren tot een nieuw beeldmerk op het etiket: de 2 hanen en de Fleur de Lis in het midden. Een echte love story dus. Uit liefde voor haar ouders hebben hun dochter Anne en schoonzoon Julien het etiket onveranderd gelaten.

5 Trotse generaties

Het begon allemaal aan het begin van de 19e eeuw in het dorp Boursault… Pierre-Augustin Bénard werkte op het land in wijngaarden wat toen zwaar werken was. Zijn kleinzoon Raoul die wijngaardbeheerder was bij Henriot in Mesnil-sur-Oger, nam aan het begin van de Tweede Wereldoorlog een wijngaard in Mareuil-sur-Ay over. Vanaf de jaren 1950 produceerde en verkocht hij zijn eigen wijnen als  BÉNARD-Champagne.

Champagne & Spijs

Deze Champagne past uitstekend als aperitief met een goede borrelplank van kaas en charcuterie, maar ook bij gerechten met asperges. Serveer de Champagne gerust met vis en schaaldieren of een mals stuk wit-vlees zoals gevogelte, met een romige witte saus.

Bon apétit et À la Vôtre!

bezoek aan ons Statsie

Julien en Anne Dalle-Coqueret kwamen hoogstpersoonlijk de eerste 500 flessen naar Utrecht brengen in april 2022. Vanuit Champagnestreek naar ons Stadsie. Wat een geweldig feest dat we ze onze prachtige stad konden laten zien en de eerste fles gezamenlijk konden drinken
bij Thalut 9 op het wed.

Winkelwagen

Sorry, je moet 18 jaar zijn om de website te kunnen bekijken.
Kom je terug wanneer je 18 bent? Tot dan!

Je moet ouder zijn dan 18 om deze website te bekijken.
Ben jij 18 jaar of ouder?